Author Archives: rhd02

Tijd voor verdieping en reflectie: PhD to be!

      Reacties uitgeschakeld voor Tijd voor verdieping en reflectie: PhD to be!

Al bijna vijftien jaar werk ik als ambtenaar. Volgens sommigen een luizenbaantje dat de belastingbetaler vooral geld kost, maar gelukkig zijn er ook mildere opvattingen over wat het betekent om als professional in de publieke sector te werken. Zelf haal ik nog steeds veel plezier uit mijn werk. Een stad… Read more »

Zomernetwerkavond in Rotterdam

      Reacties uitgeschakeld voor Zomernetwerkavond in Rotterdam

Zomer in Nederland staat garant voor een grote diversiteit aan ervaringen met het weer. Regen, hagel, zonneschijn, storm en een blauwe hemel. Het kan allemaal zomaar voorbij komen op een doorsnee dag in juni. Zo ook op een door RADAR en de gemeente Rotterdam georganiseerde zomernetwerkavond die vorige week plaatsvond… Read more »

Ideale ambtenaar in boekvorm

      Reacties uitgeschakeld voor Ideale ambtenaar in boekvorm

Er komt een boek! Samen met Bas van Leeuwen en Jeroen Busscher wordt door Ronald Derks hard gewerkt aan De Ideale Ambtenaar. Vanaf april 2016 is het te verkrijgen, maar op de website van uitgeverij Atlas Contact kun je nu al het volgende lezen: “De rol van de ambtenaar verandert voortdurend. Was het voorheen… Read more »

Veel potentie bij West Wizards MU15

      Reacties uitgeschakeld voor Veel potentie bij West Wizards MU15

De Nederlandse Basketball Bond heeft op zondag 6 december het eerste deel van de Battle of the Talents georganiseerd in de Apollohal in Amsterdam. Hierbij komen de meest talentvolle spelers uit de MU14 en MU15 van de vijf afdelingen in een toernooi format tegen elkaar uit. Voor veel jonge basketballers… Read more »

Real Life Learning & Techniek

      Reacties uitgeschakeld voor Real Life Learning & Techniek

Het is een regenachtige ochtend in Maassluis. Een van de eerste echt koude nachten die de komst van de winter in Nederland aankondigt, is net achter de rug en het is guur buiten. Dit weerhoudt een groep enthousiastelingen er niet van om stipt om 7.30 uur klaar te zitten voor… Read more »

UBALL MU18 gaat Europa in

      Reacties uitgeschakeld voor UBALL MU18 gaat Europa in

Dagelijks trainen de topsporttalenten van UBALL Basketball Academy Utrecht keihard om zichzelf voortdurend te ontwikkelen en het uiterste uit zichzelf te halen. Velen van hen hebben een droom. Een droom om in het Nederlands Team te spelen, basketball te combineren met studeren in de Verenigde Staten of basketball van passie… Read more »

Het boek van UBALL MU18

      Reacties uitgeschakeld voor Het boek van UBALL MU18

Hoofdstuk 1 Het bekertoernooi is voor de talenten van UBALL MU18 een belangrijke focus dit seizoen. In het voetbal wordt vaak gesproken van de kortste weg naar Europees voetbal, maar voor de Red Devils is het vooral een mogelijkheid om zich in wedstrijden die er toe doen te meten met… Read more »

Stap eens in een taxi

      Reacties uitgeschakeld voor Stap eens in een taxi

Van airco naar airco, van WiFi naar WiFi. De rijke historie van Macau lijkt goed verborgen als je je verplaatst door het immense netwerk van luxe hotels, uitnodigende casino’s, groots entertainment en designer shops aan de Cotai-strip van dit Chineze schiereiland. Het lijkt mogelijk om hier dagen door te brengen,… Read more »

Energie en plezier

      Reacties uitgeschakeld voor Energie en plezier

Voor de toptalenten van UBALL / Basketball Academy Utrecht zit de zomervakantie er weer op. Na vier weken relatieve rust beginnen vandaag de eerste trainingen. Snel zal duidelijk worden wie zich deze zomer verder ontwikkeld heeft door goed voor zichzelf te zorgen en wie in de eerste fase van het… Read more »

Individueel Loopbaanbudget: pak je kans!

      Reacties uitgeschakeld voor Individueel Loopbaanbudget: pak je kans!

De wereld van de ambtenaar – of publieke professional – verandert doorlopend. De garantie dat je als ambtenaar een baan voor het leven hebt, bestaat niet meer. Binnen de overheid, van gemeente tot rijk, wordt steeds kritischer gekeken naar de beoogde toegevoegde waarde aan de maatschappij, de manier om dit te organiseren… Read more »