Category Archives: Blog

SBUUUU!

      Reacties uitgeschakeld voor SBUUUU!

In aanloop naar de kwartfinale van de Nederlandse Basketball Cup krijgen de studenten van SBU in Utrecht veel positieve aandacht. Terecht, want het is een bijzondere prestatie om als team dat twee keer per week traint een plaats bij de laatste acht van Nederland te bemachtigen. Als coach kijk ik… Read more »

Basketball en leiderschap

      Reacties uitgeschakeld voor Basketball en leiderschap

Vlak voor de zomer van 2019 wordt duidelijk dat Hans Kuijf en ik samen SBU Mannen Senioren 1 gaan coachen. Voor mij betekent het dat ik na een korte periode van relatieve rust weer actief ga coachen. Samen met één van mijn beste vrienden en met een groep spelers van… Read more »

Tijd voor verdieping en reflectie: PhD to be!

      Reacties uitgeschakeld voor Tijd voor verdieping en reflectie: PhD to be!

Al bijna vijftien jaar werk ik als ambtenaar. Volgens sommigen een luizenbaantje dat de belastingbetaler vooral geld kost, maar gelukkig zijn er ook mildere opvattingen over wat het betekent om als professional in de publieke sector te werken. Zelf haal ik nog steeds veel plezier uit mijn werk. Een stad… Read more »

Real Life Learning & Techniek

      Reacties uitgeschakeld voor Real Life Learning & Techniek

Het is een regenachtige ochtend in Maassluis. Een van de eerste echt koude nachten die de komst van de winter in Nederland aankondigt, is net achter de rug en het is guur buiten. Dit weerhoudt een groep enthousiastelingen er niet van om stipt om 7.30 uur klaar te zitten voor… Read more »

Stap eens in een taxi

      Reacties uitgeschakeld voor Stap eens in een taxi

Van airco naar airco, van WiFi naar WiFi. De rijke historie van Macau lijkt goed verborgen als je je verplaatst door het immense netwerk van luxe hotels, uitnodigende casino’s, groots entertainment en designer shops aan de Cotai-strip van dit Chineze schiereiland. Het lijkt mogelijk om hier dagen door te brengen,… Read more »

Energie en plezier

      Reacties uitgeschakeld voor Energie en plezier

Voor de toptalenten van UBALL / Basketball Academy Utrecht zit de zomervakantie er weer op. Na vier weken relatieve rust beginnen vandaag de eerste trainingen. Snel zal duidelijk worden wie zich deze zomer verder ontwikkeld heeft door goed voor zichzelf te zorgen en wie in de eerste fase van het… Read more »

Individueel Loopbaanbudget: pak je kans!

      Reacties uitgeschakeld voor Individueel Loopbaanbudget: pak je kans!

De wereld van de ambtenaar – of publieke professional – verandert doorlopend. De garantie dat je als ambtenaar een baan voor het leven hebt, bestaat niet meer. Binnen de overheid, van gemeente tot rijk, wordt steeds kritischer gekeken naar de beoogde toegevoegde waarde aan de maatschappij, de manier om dit te organiseren… Read more »

Stilstaan bij je handelen is vooruitgang

      Reacties uitgeschakeld voor Stilstaan bij je handelen is vooruitgang

  Als trainer en coach ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik veel met ambitieuze mensen te maken heb. Het lijkt in de menselijke aard te zitten om steeds weer vooruit te willen, nieuwe dingen te ontdekken en beter te willen worden in wat je doet. Zeker als dit… Read more »