Het boek van UBALL MU18

      Reacties uitgeschakeld voor Het boek van UBALL MU18

UBALL MU!8Hoofdstuk 1
Het bekertoernooi is voor de talenten van UBALL MU18 een belangrijke focus dit seizoen. In het voetbal wordt vaak gesproken van de kortste weg naar Europees voetbal, maar voor de Red Devils is het vooral een mogelijkheid om zich in wedstrijden die er toe doen te meten met tegenstanders uit de Eredivisie. Vanwege de indeling in de Tweede Divisie heeft het team dit weekend in de voorronde in eigen huis met Attacus en De Kikkers moeten afrekenen om toegelaten te worden tot het hoofdtoernooi. De eerstgenoemde tegenstander komt uit in de andere poule van de Tweede Divisie, terwijl de mannen uit Borne in de 1e klasse van regio Oost spelen.

In deze fase van het jaar kun je het seizoen zien als een boek met blanco pagina’s. Binnen het team is iedereen het eens over de verhalen waarmee wij de komende maanden deze bladzijden willen vullen. Vandaag heeft het team van UBALL MU18 een mooi eerste hoofdstuk laten optekenen. In beide wedstrijden is het niveauverschil tussen de Red Devils en de bezoekers overduidelijk. Het team is hier heel volwassen mee omgegaan, door serieus te blijven basketballen, respect te tonen voor de tegenstander en bewust te streven naar het bereiken van een aantal specifieke doelstellingen.

Verdedigend slagen de Utrechters er in om in twee van de acht kwarten geen enkele score tegen te krijgen. In nog eens twee kwarten is slechts een punt toegestaan, wat aangeeft dat er met veel intensiteit en discipline verdedigd is. Zowel fullcourt als halfcourt is dit team in staat om met een enorme pressie en dadendrang te spelen. Er wordt steeds beter gecommuniceerd, waardoor de talenten elkaar helpen een sterkere team defense neer te zetten. Ook hier geldt: het collectief is sterker dan de som van de individuele kwaliteiten.

In transition maakt UBALL goede, en soms hele creatieve, keuzes. Dit levert een aantal makkelijke scores op. Bovendien biedt het ook wat spektakel voor de fans van harde dunks en snelle fastbreaks. Snel spelen vereist met name snel denken en schakelen, met een gecontroleerde en rustige uitvoering. Ook hierin maakt het team progressie en dat is goed om te zien.

Aanvallend spelen de Red Devils met overtuiging en rust. De bal wordt in een hoog tempo rondgespeeld en de verschillende opties in de aanval worden meer en meer gezocht. Als gevolg hiervan wordt het voor tegenstanders lastiger om UBALL te bespelen. De gekozen tactiek vraagt aan de ene kant veel van de talenten. Ze worden geacht steeds zelf keuzes te maken en daarbij alert te reageren op de acties van hun teamgenoten en de verdedigende partij. Aan de andere kant biedt het ontzettend veel ruimte en vrijheid om te oefenen met skills, shooting en tactische keuzes. Het vertrouwen in het schot neemt toe, wat in de tweede wedstrijd tot uiting komt in twaalf rake driepunters in de tweede helft.

Om terug te keren naar de vergelijking met een boek: de inleiding is nu geschreven. De aandacht is getrokken en alle elementen voor een spannend en positief verhaal zijn aan het papier toevertrouwd. Nu volgt de kern van het boek; een fase waarin de mannen moeten laten zien dat ze dat zij het in zich hebben om iedere week een goed geschreven en inhoudelijk sterk hoofdstuk aan het boek toe te voegen. De coaching staff is erg benieuwd naar de ontwikkeling van dit verhaal en zal er alles aan doen om de talenten inspiratie mee te geven, zodat over een maand of acht het verhaal een geweldig einde kan krijgen.

In de beker treedt UBALL nu eind oktober aan tegen SPM Shoeters. Komend weekend speelt het team de eerste competitiewedstrijd op zaterdag in Haarlem tegen Triple Threat, waarna zondag in de eigen Galgenwaard een oefenwedstrijd tegen RTC Noord uit Groningen op het programma staat.

Facts:
UBALL – Attacus 121 Effort Points (133 – 13)
UBALL – De Kikkers 118 Effort Points (157 – 14)