UBALL MU18 gaat Europa in

      Reacties uitgeschakeld voor UBALL MU18 gaat Europa in

TeamworkDagelijks trainen de topsporttalenten van UBALL Basketball Academy Utrecht keihard om zichzelf voortdurend te ontwikkelen en het uiterste uit zichzelf te halen. Velen van hen hebben een droom. Een droom om in het Nederlands Team te spelen, basketball te combineren met studeren in de Verenigde Staten of basketball van passie om te kunnen zetten in werk. Binnen Nederland meten deze talenten zich met de beste tegenstanders in hun leeftijdcategorie, en dat zijn geweldige, leerzame ervaringen. En hoewel Nederland afgelopen zomer een fantastische prestatie heeft geleverd door zich voor het eerst in 25 jaar, met goed teamspel en een enorme vechtlust, op het EK in de kijker te spelen, is het voor jeugdige basketballers nuttig, en eigenlijk noodzakelijk, om ook internationale ervaring op te doen.

Het team van UBALL MU18 heeft een aantal weken geleden besloten om hier zelf actief werk van te maken. Naast het volgens goede Utrechtse tradities jaarlijks terugkerende toernooi in het Zweedse Lund dat in de eerste week van 2016 plaatsvindt, heeft het team zich ten doel gesteld om nog twee buitenlandse ervaringen op te doen in het lopende seizoen. De bestemming voor het eerste toernooi is bekend. Op uitnodiging van zesvoudig Euroleague winnaar Panathinaikos reist UBALL MU18 op 2e Kerstdag af naar Griekenland om daar te spelen tegen Al-Riyadi uit Beiroet en Peristeri en Panathinaikos uit Athene. Naast deelname aan het toernooi krijgt het team de kans om de Panathinaikos Basket Academy te bezoeken, en wie weet is er een mogelijkheid om grootheden als Dimitris Diamantidis, Fragiskos Alvertis, Sasha Djordevic of Antonis Fotsis te ontmoeten. Het belooft een mooie en intensieve kerstperiode te worden, want vanuit Athene vliegt het team meteen door naar Kopenhagen om daar oud & nieuw te vieren voordat het volgende toernooi in Lund start.

diamantidisDe kosten voor deze extra internationale toernooien brengen de talenten zelf op door middel van crowdfunding. De hele maand november staat in het teken hiervan en op ongeveer 2/3 van de maand is al een indrukwekkend bedrag verzameld. Loempia’s bakken, gesigneerde foto’s verlopen, congrestassen inpakken. Niets is de mannen te gek. Met veel energie, creativiteit en dadendrang zijn zowel de spelers als hun ouders voortvarend aan de slag gegaan. Als coach kan ik daar natuurlijk alleen maar trots op zijn en blij van worden. Niet alleen helpen zij mij hiermee om een droom waar te maken door bij mijn favoriete basketballteam een kijkje in de keuken te kunnen nemen, ook laten ze zien dat ze beschikken over kwaliteiten die zowel op het veld als daarbuiten van enorme waarde zijn.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan deze onvergetelijke ervaring voor UBALL MU18? Steun ze dan door het doen van een donatie op de website van Steun de Club. Ook zijn er mogelijkheden tot sponsoring, waarbij er natuurlijk ook een mooie tegenprestatie kan worden geleverd. Neem hiervoor even contact met mij op via rd@uball.nl.