Ideale ambtenaar in boekvorm

      Reacties uitgeschakeld voor Ideale ambtenaar in boekvorm

Er komt een boek! Samen met Bas van Leeuwen en Jeroen Busscher wordt door Ronald Derks hard gewerkt aan De Ideale Ambtenaar. Vanaf april 2016 is het te verkrijgen, maar op de website van uitgeverij Atlas Contact kun je nu al het volgende lezen:

“De rol van de ambtenaar verandert voortdurend. Was het voorheen vooral belangrijk de regels nauwgezet toe te passen of de (financiële) doelstellingen van het project te bewaken, nu moet je in dialoog met burgers, ondernemers en belanghebbenden. Het werk wordt daardoor steeds complexer. De auteurs, zelf ambtenaar, ontdekten tijdens hun studie aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en aan Harvard University een manier van kijken die hen helpt deze nieuwe rol in te vullen, een rol die nieuwe competenties vraagt: flexibiliteit, creativiteit, empathisch vermogen en strategisch denken. Ze ontwikkelden een praktisch model, gebaseerd op 150 jaar kennis over besturen, dat de ambtenaar nu en in de toekomst helpt succesvol te zijn en te excelleren. Dit helder geschreven boek verschaft inzicht, is direct toepasbaar en bevat herkenbare voorbeelden uit de alledaagse en minder alledaagse praktijk van het openbaar bestuur. Een waarderende benadering van het vak van ambtenaar staat hierbij centraal. Het boek bevat columnbijdragen van spreker, auteur en adviseur Jeroen Busscher, die vanuit het perspectief van organisatie- en cultuurverandering in zijn kenmerkende scherpe stijl de context van de ambtenaar belicht.”

Bas van Leeuwen en Ronald DerksNatuurlijk blijft het mogelijk om de workshop Op weg naar de Ideale Ambtenaar te volgen. Voor meer informatie over hoe deze workshop onder leiding van de auteurs van dit boek voor jouw team, afdeling of organisatie van waarde kan zijn, kun je terecht op www.idealeambtenaar.nl.