Toezichthouder: meer dan leuk op mijn cv

      Reacties uitgeschakeld voor Toezichthouder: meer dan leuk op mijn cv

Sinds maart 2019 ben ik lid van de Raad van Toezicht van RADAR Inc, dat bestaat uit de werkmaatschappijen RADAR, Art.1 en IDEM Rotterdam. Het werk van deze organisaties gaat me aan het hart. In de laatste jaren heb ik van dichtbij het belang gezien en ervaren van een sterk maatschappelijk middenveld dat in goede samenwerking met overheden – maar steeds vanuit een zelfstandige, onafhankelijke rol – werkt aan gelijke behandeling en inclusie in een veranderende wereld.

RADAR Inc. is in mijn beleving een gezonde, professionele organisatie die kritisch is op haar eigen handelen en zichzelf lerend opstelt. Tegelijkertijd opereert de organisatie in een enorm complexe omgeving wat grote uitdagingen met zich meebrengt. Als toezichthouder lever ik hier graag een bijdrage aan, door het bestuur scherp te houden met de belangen van de organisatie altijd als uitgangspunt.

Dit betekent dat ik het werk als toezichthouder heel serieus neem. Ik ben nog lerend op dit vlak en heb het geluk dat ik in de afgelopen periode veel heb kunnen opsteken van mijn collega toezichthouders. RADAR Inc. is volop in ontwikkeling. Dat vraagt van iedereen die erbij betrokken is om scherpte en aandacht, ook van mij dus. Binnen de raad ben ik degene met de meeste affiniteit met de publieke sector, en met de aandachtsgebieden gelijke behandeling en inclusie. Goede uitdaging voor de komende periode!