SBUUUU!

      Reacties uitgeschakeld voor SBUUUU!

In aanloop naar de kwartfinale van de Nederlandse Basketball Cup krijgen de studenten van SBU in Utrecht veel positieve aandacht. Terecht, want het is een bijzondere prestatie om als team dat twee keer per week traint een plaats bij de laatste acht van Nederland te bemachtigen. Als coach kijk ik met een grote glimlach naar wat er deze dagen op de jongens afkomt en hoe iedereen daar op zijn eigen manier mee omgaat. Ik voel echt trots als ik denk aan de ontwikkeling die dit team al heeft doorgemaakt sinds de start van het seizoen. Mooi om hier samen met Hans Kuijf deel van te kunnen zijn.

SBU for Three!

In een volgepakt sportcentrum Olympos blijken de profs van Den Helder Suns op donderdag 23 januari een maatje te groot. De ervaring is er niet minder mooi door. Met een groep vrienden de kans hebben om op dit niveau in zo’n ambiance te spelen is geweldig. De spelers zijn er helemaal voor gegaan en ik verwacht dat ze hier de komende tijd ook in de reguliere competitie de vruchten van gaan plukken. Het is een goede les om te zien dat alles nog een beetje sneller en harder kan. Dat de eerste, soms makkelijk ogende, optie niet altijd de beste is. En dat je elk balbezit moet benaderen alsof het het enige is.

Als coach en basketball liefhebber geniet ik van avonden als deze. Veel energie, gezonde spanning, luidruchtig publiek, een hoop bekenden in de zaal, een sterke tegenstander en hooggespannen verwachtingen bij iedereen. Uitdagend ook om naast het basketball inhoudelijke aspect oog te hebben voor de individuen in het team. Hoe gaan zij om met deze voor hen nieuwe situatie? Hoe gaan ze om met tegenslag en lukt het om hier overheen te komen? Lukt het ze om te blijven vertrouwen op hun eigen kunnen? Zijn ze in staat grenzen te verleggen? Hebben ze het naar hun zin en hebben ze positieve aandacht voor elkaar als teamgenoten? Wat kunnen wij als coaches doen om hen hierbij te helpen?

Openingspreek van The SBU Pope

Dat ik alle antwoorden op deze vragen heb gevonden, durf ik niet te zeggen. Wel is voor mij duidelijk dat dit team met deze bijzondere ervaring op zak nog verder gaat groeien. Ik ben erg benieuwd waar dit nog toe kan leiden de komende maanden. De beruchte derde helft heeft donderdag een aantal verlengingen gekend tot diep in de nacht. Hierin zijn de mannen van SBU waarschijnlijk voor wie dan ook erg moeilijk te verslaan. Komende zondag gaan we in Groningen voor de vijfde overwinning op rij in de reguliere competitie. Ik heb er al weer zin in.