Profiel

Ronald DerksRonald Derks (41) heeft als adviseur, coach, leidinggevende en projectmanager meer dan 15 jaar ervaring in het publieke domein. Binnen Rotterdam en bij het United Nations Development Programme in Genève heeft hij met zijn creativiteit, daadkracht en doorzettingsvermogen laten zien een bijdrage te kunnen leveren aan vernieuwing en het verbinden van verschillende onderwerpen, belangen en partijen. Zijn pragmatisme in combinatie met zijn wetenschappelijke scholing als jurist en bestuurskundige stellen Ronald in staat om snel te schakelen en makkelijk de relatie tussen concept en praktijk te leggen. Tegenwoordig werkt hij bij de gemeente Delft als Directeur Samenleving & Veiligheid (a.i.) en is hij lid van de Raad van Toezicht van RADAR Inc, een maatschappelijke organisatie die zich richt op sociale inclusie en vergelijkbare vraagstukken.

Samen met Bas van Leeuwen heeft hij het concept De Ideale Ambtenaar ontwikkeld. Het lesaanbod is sinds 2012 zorgvuldig en door veel interactie met ambtenaren doorontwikkeld en bestaat nu uit verschillende workshops, inspiratiesessies en maatwerktrajecten. Ook is in december 2019 het boek De Ideale Ambtenaar verschenen.

In zijn vrije tijd zet Ronald zijn kwaliteiten met veel plezier in voor de ontwikkeling van basketballtalenten. De gedrevenheid en toewijding van deze jonge topsporters werken aanstekelijk en geven hem dagelijks energie om voor zichzelf en zijn omgeving steeds weer grenzen te blijven verleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *